Βενιζέλου Ελευθέριου 19, Χερσόνησος
Ηράκλείο, Κρήτης, ΤΚ: 700 14
Καλέστε μας:
28970 25141
24/7, 365 ημέρες το χρόνο
παροχή ιατρικών υπηρεσιών.
οι ειδικότητες μας

Προηγμένα Ιατρικά και Διοικητικά Τμήματα

Η Ιατρική Φροντίδα Κρήτης διαθέτει σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και εξειδικευμένα εργαστήρια και τμήματα για να αντιμετωπίσει τα περισσότερα προβλήματα υγείας (ακόμα και τα επείγοντα και τα χρόνια νοσήματα). Δίνει τεράστια σημασία στην ανάγκη της προληπτικής ιατρικής για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των παθήσεων πριν ακόμα αυτές εκδηλωθούν.

Τμήματα και Εργαστήρια

Παθολογικό Τμήμα

Το παθολογικό τμήμα υποστηρίζεται από σύγχρονα μέσα διαγνωστικού ελέγχου και στελεχώνεται από έμπειρους και υπεύθυνους γιατρούς για την πρόγνωση και τη θεραπεία παθήσεων της εσωτερικής παθολογίας και της ειδικής νοσολογίας.

Καρδιολογικό Τμήμα

Στο Καρδιολογικό Τμήμα, με τη χρήση πρωτοποριακής τεχνολογίας (εργαστήριο ηλεκτροκαρδιογραφικής δοκιμασίας κόπωσης, εργαστήριο ηχοκαρδιογραφίας (2D-Echo, παλμικό Doppler κ.α.) γίνεται διάγνωση και θεραπεία όλων των παθήσεων (οξέων ή χρόνιων) του καρδιακού μυός και των αγγείων του.

Χειρουργικό Τμήμα:

Το χειρουργικό τμήμα αποτελείται από έμπειρους χειρουργούς και προσφέρει κλινική διάγνωση για όλες τις χειρουργικές παθήσεις αντιμετωπίζοντας κάθε φύσεως οξέα περιστατικά όπως τροχαία ατυχήματα, θλαστικά τραύματα, χειρουργικές φλεγμονές. Προσφέρει Α΄ Βοήθειες σε πολυτραυματίες και αντιμετωπίζει ψυχρά περιστατικά όπως σπίλοι, λιπώματα, δυσμορφίες. Η αφοσιωμένη ομάδα των χειρουργών μας αναγνωρίζει την ανάγκη για χειρουργική επέμβαση και θεραπεία σοβαρών και ήσσονος σημασίας περιστατικών με επιδεξιότητα, τεχνογνωσία και αποτελεσματικότητα.

Ορθοπαιδικό Τμήμα

Στο ορθοπαιδικό τμήμα γίνεται διάγνωση και αντιμετώπιση χρόνιων και επειγόντων ορθοπαιδικών περιστατικών. Το τμήμα είναι καλά εξοπλισμένο με μυοσκελετικό υπερηχογράφημα που βοηθά στη διάγνωση και θεραπεία των χρόνιων και επειγόντων ορθοπαιδικών προβλημάτων. Οι εξειδικευμένοι ορθοπαιδικοί μας είναι όχι μόνο εκπαιδευμένοι αλλά και έμπειροι στην ειδική αποκατάσταση ζημιών ή ανωμαλιών του σκελετικού συστήματος. Περιστατικά που χρήζουν χειρουργικής αντικατάστασης, χειρουργούνται στις συνεργαζόμενες κλινικές.

Παιδιατρικό Τμήμα

Το παιδιατρικό τμήμα αντιμετωπίζει τα περισσότερα οξέα και χρόνια παιδιατρικά περιστατικά. Συγκεκριμένα αντιμετωπίζει όλες τις οξείες λοιμώξεις των παιδιών, αλλεργικές αντιδράσεις καθώς και προβλήματα αναπνευστικής δυσχέρειας. Παράλληλα γίνεται τακτική παρακολούθηση βρεφών και παιδιών, όπως έλεγχος ανάπτυξης και εμβολιασμοί.

Μικροβιολογικό Εργαστήριο

Στο Μικροβιολογικό εργαστήριο διεξάγονται αιματολογικές εξετάσεις για ένα ευρύ φάσμα παθήσεων. Από τις πιο απλές γενικές εξετάσεις αίματος, μέχρι και τις πιο εξειδικευμένες εξετάσεις που απαιτούνται για την διάγνωση και θεραπεία απλών, χρόνιων ή σοβαρών ασθενειών. Το μικροβιολογικό μας τμήμα είναι σε συνεχή συνεργασία με τα διαγνωστικά μας τμήματα και τους θεράποντες ιατρούς και συντονίζονται άψογα για την άμεση παράδοση των αποτελεσμάτων στους ασθενείς. Επίσης, με την ενσωματωμένη εφαρμογή emailserver,  τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών εξετάσεων στέλνονται στο email των ασθενών βελτιώνοντας δραστικά την καθημερινότητα των ασθενών, αφού δεν χρειάζεται πλέον, να διανύσουν χιλιόμετρα για να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους.

Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα

Το ακτινολογικό τμήμα αποτελείται από εργαστήριο κλασσικού ακτινολογικού, με ακτινολογικό μηχάνημα λήψης ακτινογραφιών τύπου SIEMENS MULTIX CPH, καθώς και εργαστήριο υπερηχογραφίας με συσκευή τύπου General Electric Logiq 5. Πραγματοποιούνται πάσης φύσεως ακτινογραφίες, υπερηχογραφήματα οργάνων σώματος καθώς και Triplex αγγείων (τραχήλου, κάτω άκρων).

Φυσικοθεραπευτικό Τμήμα

Στόχος του φυσικοθεραπευτικού τμήματος είναι να βοηθήσει στην επαναφορά των φυσιολογικών λειτουργιών του σώματος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής με τη χρήση διαφόρων τεχνικών όπως χειρομαλάξεις (μασάζ), κινησιολογία και άλλες μη φαρμακευτικές αγωγές και τεχνικές θεραπείας.

Τμήμα Ομοιοπαθητικής

H ομοιοπαθητική είναι ένα ολιστικό θεραπευτικό σύστημα, το οποίο προσφέρει μια φυσική, ήπια και χωρίς παρενέργειες μέθοδο, για την αποκατάσταση, εξισορρόπηση και ίαση του οργανισμού. Το αξιοσημείωτο της ομοιοπαθητικής θεραπείας στηρίζεται στην ασφάλειά της, στη μικρή ποσότητα φαρμακευτικής αγωγής που απαιτείται και στην αμεσότητα της θεραπείας.

Τμήμα Βελονισμού

Ο Βελονισμός είναι από τις κύριες θεραπευτικές μεθόδους της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής. Περιλαμβάνει τη χρήση αιχμηρών βελονών που εισάγονται σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα. Η συγκεκριμένη διαδικασία πιστεύεται ότι μεταβάλλει τη ροή της ενέργειας του σώματος σε υγιέστερα μοτίβα και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενός ευρέως φάσματος ασθενειών και προβλημάτων υγείας.

Γυναικολογικό Τμήμα

Το γυναικολογικό τμήμα, με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας, προσφέρει ολοκληρωμένη διάγνωση, έλεγχο και αντιμετώπιση επειγόντων γυναικολογικών και μαιευτικών περιστατικών. Πραγματοποιείται γυναικολογικός έλεγχος (γυναικολογική εξέταση, τεστ Παπανικολάου και δειγματοληψίες για καλλιέργειες, διακοιλιακό υπερηχογράφημα), συνταγογράφηση καθώς και παρακολούθηση κύησης. Περιστατικά που χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης ή νοσηλείας, μεταφέρονται σε συνεργαζόμενες κλινικές.

Τμήμα Ωτορινολαρυγγολογίας

Η ωτορινολαρυγγολογία είναι ο κλάδος της ιατρικής που ασχολείται με την αντιμετώπιση παθήσεων των ώτων (αυτιά) , της ρινός (μύτη), του λάρυγγα, της κεφαλής και του τραχήλου. Το ιατρείο είναι πλήρως εξοπλισμένο με μικροσκόπιο, ενδοσκόπιο, ακοογράφο, τυμπανογράφο και λαρυγγοσκόπιο που βοηθούν στην γρήγορη διάγνωση και αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού και μας επιτρέπει να προσφέρουμε υπηρεσίες όπως λαρυγγοσκόπηση (άμεση, έμμεση), ακοογράφημα, τυμπανογράφημα, καθαρισμός ώτων, αφαίρεση ξένου σώματος (φάρυγγα, ρινός, ώτων), αντιμετώπιση ρινορραγίας, εξετάσεις τονοδοτών, εξέταση ιλίγγου, εξέταση λαβυρίνθου, ασκήσεις Εpley, ρινοσκόπηση (πρόσθια, οπίσθια), διάνοιξη αποστημάτων κ.α.

Ενδοκρινολογικό Τμήμα:

Στο ενδοκρινολογικό τμήμα αντιμετωπίζονται με τον πιο άρτιο και υπεύθυνο τρόπο, ένα ευρύ φάσμα παθήσεων του ενδοκρινικού συστήματος. Στο τμήμα προσφέρονται, συμβουλευτικές, διαγνωστικές και υψηλού επιπέδου θεραπευτικές υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς με διαταραχές λειτουργίας, ή μορφολογίας ενδοκρινολογικών αδένων αλλά και με ποικίλες διαταραχές του μεταβολισμού. Στόχος της θεραπείας είναι η αποκατάσταση της φυσιολογικής ισορροπίας των ορμονών. Ορισμένες από τις πιο συνήθεις περιπτώσεις που αντιμετωπίζει ο ενδοκρινολόγος περιλαμβάνουν: εμμηνόπαυση, διαβήτη, μεταβολικές διαταραχές, έλλειψη ανάπτυξης, οστεοπόρωση, ασθένειες του θυρεοειδούς, καρκίνο των ενδοκρινικών αδένων, υπέρ ή υπό παραγωγή ορμονών, διαταραχές χοληστερόλης, υπέρταση και στειρότητα.

Πνευμονολογικό Τμήμα

Το πνευμονολογικό τμήμα ασχολείται με την επιστήμη της ανατομίας, φυσιολογίας και παθολογίας των πνευμόνων και των υποστηρικτικών οργάνων. Το κύριο έργο του πνευμονολογικού τμήματος είναι η μελέτη και η προαγωγή μεθόδων και τεχνικών με τις οποίες επιδιώκεται η πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση των διαφόρων πνευμονικών παθήσεων και νόσων. Το Πνευμονολογικό τμήμα, αντιμετωπίζει ασθένειες και καταστάσεις όπως το ARDS (Σύνδρομο Οξείας Αναπνευστικής δυσχέρειας), άσθμα, ΧΑΠ (Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια), κυστική ίνωση, διάμεση πνευμονοπάθεια, μόνιμη υπέρταση, επαγγελματικές πνευμονικές νόσοι, φυματίωση και SARS (Σοβαρό Οξύ Πνευμονικό Σύνδρομο).

Γαστρεντερολογικό Τμήμα

Το Γαστρεντερολογικό τμήμα μας εστιάζει στο πεπτικό σύστημα και στις διαταραχές του, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο μέσο διάγνωσης και θεραπείας απλών και πολύπλοκων ασθενειών του γαστρεντερικού συστήματος, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν: τον οισοφάγο, το στομάχι, το λεπτό & παχύ έντερο, το ορθό, το συκώτι, τη χοληδόχο κύστη, το πάγκρεας και τη χοληφόρο οδό.

Νεφρολογικό Τμήμα

Το Νεφρολογικό Τμήμα επικεντρώνεται στη θεραπεία των νεφρικών παθήσεων και ανωμαλιών. Καθώς ο νεφρός επηρεάζεται από πολλές χρόνιες και συστηματικές ασθένειες, καθώς και από οξεία τραύματα και λοιμώξεις, ο vεφρολόγος μας είναι σε θέση να διαγνώσει και να θεραπεύσει ασθενείς με νεφρικές και ουρολογικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών οξεοβασικής ισορροπίας, ηλεκτρολυτικών διαταραχών, νεφρολιθίαση, υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση) και οξεία νεφρική νόσο.

Τμήμα Αλλεργίας & Ανοσολογίας

Το Τμήμα Αλλεργίας και Ανοσολογίας διαγιγνώσκει και θεραπεύει διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος που είναι υπερευαίσθητες. Εκπαιδευμένοι στη θεραπεία ενηλίκων και παιδιών, είμαστε σε θέση να παρέχουμε ολοκληρωμένη αξιολόγηση και θεραπεία αλλεργικών ασθενειών και άσθματος, καθώς και άλλες παθήσεις όπως έκζεμα, εξανθήματα στο δέρμα, φαγούρα, κνίδωση, χρόνιο βήχα, χρόνια ή περιοδική ιγμορίτιδα, αναφυλαξία και ανοσοποιητικές ανεπάρκειες.

Τμήμα Διοίκησης και Τμήμα Γηγενών & Αλλοδαπών Ασθενών

Τμήμα Μηχανογράφησης

Τα τμήματα Διοίκησης και Διαχείρισης Γηγενών & Αλλοδαπών Ασθενών της Ιατρικής Φροντίδας Κρήτης απαρτίζονται από μια δυναμική ομάδα ανθρώπων, που προέρχονται από διαφορετικά πολιτισμικά και επαγγελματικά περιβάλλοντα. Το σύνολο των μεγάλων Διεθνών Ταξιδιωτικών και Ασφαλιστικών εταιρειών υγείας καθώς και οι Υπηρεσίες Βοήθειας (Assistance Companies), μας εμπιστεύονται για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς τους κατά την διάρκεια των διακοπών τους στην Ελλάδα.

Η επαγγελματική προσέγγιση του έμπειρου πολύγλωσσου προσωπικού,  η πολυετής συνεργασίες με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες διεθνώς, καθώς επίσης και η συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, μας επιτρέπουν να είμαστε σε θέση να μπορούμε να ανταποκριθούμε ταχύτατα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλες τις επείγουσες ιατρικές ανάγκες των ασθενών, ώστε να είναι σε θέση να συνεχίσουν τόσο στην Κρήτη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, απρόσκοπτα τις διακοπές τους χωρίς ταλαιπωρία και ανασφάλεια.

Το τμήμα αυτό έχει την ευθύνη για την καθημερινή, άμεση και διαρκή υποστήριξη και έλεγχο της λειτουργίας των υπολογιστικών και δικτυακών συστημάτων που απαρτίζουν το πληροφοριακό σύστημα της Ιατρικής Φροντίδας Κρήτης. Ακόμη, το συγκεκριμένο τμήμα σχετίζεται με θέματα που αφορούν τη σωστή συντήρηση και την ασφάλεια των πληροφοριών. Η εταιρεία έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί με επιτυχία από το 2008 το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα sLis Enterprise της εταιρείας Infomed Computer Services. To sLis προσφέρει την αποτελεσματική και δομημένη διαχείριση των ιατρικών και διοικητικών πληροφοριών, που σχετίζονται με την λειτουργία της Ιατρικής Φροντίδας, καθώς και την πλήρη αυτοματοποίηση της ροής εργασιών σε απαιτητικές εργασίες όπως αρχειοθέτηση στοιχείων, καταγραφή γεγονότων, έλεγχος απόδοσης, διαχείριση οικονομικών, διατήρηση Ιατρικού Φακέλου κ.α. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός της Ιατρικής Φροντίδας Κρήτης έχει ανανεωθεί και, σήμερα, όλα τα τμήματα του κέντρου είναι εξοπλισμένα με τελευταίας τεχνολογίας υπολογιστές, routers Cisco, πολυμηχανήματα, κ.α. για την διασφάλιση του Ιατρικού Απορρήτου. Μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι τα δεδομένα που υποβάλλετε θα χρησιμοποιηθούν μόνο από εξειδικευμένους ιατρούς της εταιρείας και αποκλειστικά για ιατρικούς σκοπούς, σύμφωνα με την πολιτική περί ιδιωτικού απορρήτου/Privacy Policy. Προς την κατεύθυνση αυτή έχει βασιστεί η απαιτούμενη τεχνολογική υποστήριξη, που προσφέρει τα κατάλληλα τεχνολογικά μέσα για την διασφάλιση του απορρήτου και την εξακρίβωση της ταυτότητας του αποστολέα και παραλήπτη.

Τμήμα Διαχείρισης Ποιότητας

Σκοπός του τμήματος Διαχείρισης Ποιότητας είναι η δημιουργία ενός ενιαίου πλαισίου οργάνωσης που θα διασφαλίζει την ποιότητα και αποτελεσματικότητα στη λειτουργία όλων των τμημάτων και δραστηριοτήτων της Ιατρικής Φροντίδας Κρήτης.  Επιτυγχάνοντας βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, συμβάλλουμε στη βελτίωση της εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας, και κατ’ επέκταση της εικόνας της εταιρείας καθώς και στην εδραίωση της εμπιστοσύνης των ασθενών και συνεργατών μας. 

Η απονομή του Πιστοποιητικού Ποιότητας από Διεθνή Διαπιστευμένο Οργανισμό Πιστοποίησης του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας που εφαρμόζει η Εταιρεία μας, αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση για την προσήλωση μας στη συνεπή και αποτελεσματική εκπλήρωση των απαιτήσεων των ασθενών και των συνεργατών μας. Το Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας είναι προσηλωμένο στις αρχές της διαφάνειας και γραπτής καταγραφής, όπως απορρέουν από το εν ισχύ πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2015 (Αριθ. Εγγραφής Πιστοποιητικού: 01010245). 

Quality

Professionalism

Care

Professional Laboratory Tests

The Clinic has the capacity to perform tests, both in the Clinic and in the patient’s apartment or office.

Rapid Results

We are not just a regular clinic, but a medical service provider, with which you can share any problem

qualified stuff

In order to obtain operational and accurate results, our Clinic has entered into contractual relationships

Professional Laboratory Tests

The Clinic has the capacity to perform tests, both in the Clinic and in the patient’s apartment or office.

Rapid Results

We are not just a regular clinic, but a medical service provider, with which you can share any problem

qualified stuff

In order to obtain operational and accurate results, our Clinic has entered into contractual relationships

Professional Laboratory Tests

The Clinic has the capacity to perform tests, both in the Clinic and in the patient’s apartment or office.

Rapid Results

We are not just a regular clinic, but a medical service provider, with which you can share any problem

qualified stuff

In order to obtain operational and accurate results, our Clinic has entered into contractual relationships